Coffee Run

24 september kl 10 - 13

Välkomna till en fartfylld förmiddag när MOTIKON och Collecting Cars gemensamt bjuder in till ett härligt umgänge och en trevlig gemenskap runt fantastiska bilar.

Körsäsongen för sportbilar börjar säkerligen gå mot sin ände men vårt bilintresse och vår passion att dela det har inget slut. Lite som en påminnelse om detta kommer vi på MOTIKON visa upp hela vår verksamhet innefattande förvaring, renovering, försäljning, service, logistik, event, och racing … men även en rad spännande nyheter.

MOTIKON Classic Restoration

Vi är särskilt stolta att kunna visa upp de två första nytillverkade bilarna från vårt koncept MOTIKON Classic Restoration: några av de mest stilsäkra och tidlösa klassiska bilar som tillverkats, levererade i perfekt skick med möjlighet till tekniska uppdateringar och skräddarsydda färg- och materialval. Först ut är Jaguar E-type och Mercedes Pagoda. Läs mer om Restoration här.

OVERFINCH lansering

En annan nyhet vi är mycket stolta över, och som passar utmärkt att kunna berätta om så här på höstkanten är att OVERFINCH, det anrika varumärket som har förfinat Land Rover sedan 1975, gör sitt intåg på den nordeuropeiska marknaden med MOTIKON som partner och ensam ansvarig för försäljning och eftermarknad i Skandinavien.

På Coffee Run visar vi upp ett urval ur OVERFINCH kompletta erbjudande av förädlingspaket till moderna Land Rovers och Range Rovers. Som ensam i Skandinavien säljer MOTIKON även OVERFINCH HERITAGE; restomodifierade och prestandahöjda klassiska Defender och Range Rover. Genom partnerskapet saluför vi även OVERFINCH WORKS program av klassiska Land Rovers som totalrenoveras till originalutförande, med ett genomförande som vi anser saknar motstycke.

Racing

På Coffee Run öppnar vi även upp dörrarna till MOTIKON Preserve, vår egen privata samling där vi denna gången lägger särskilt fokus på några av de mest ikoniska bilar som tillverkats eller tävlats med i Japan.

Dessutom kommer våra besökare, enbart för detta tillfälle, se en äkta Porsche 962 Grupp C som råkar vara någon av de finaste exemplar som finns utanför ett museum.

Ni kan även prova avancerade Full Motion racingsimulator från Racemore, simulatorer som erbjuder en övertygande upplevelse för allt från nybörjare till professionella tävlingsförare. Det närmaste ni kan komma racing utan att köra en äkta tävlingsbil.

Ikoniska klassiker, kaffe & foodtrucks

Sist men inte minst, utöver att ta del av ikoniska bilklassiker från alla epoker kommer ni som besökare uppleva riktigt gott italienskt kaffe och kaffekultur från Fogarolli samt kunna äta väl från någon av de foodtrucks som är på plats. Missa inte detta tillfälle!

Varmt välkomna till MOTIKON och vår anläggning i Uppsala, Grafikgatan 26, på söndag den 24 september kl 10-13.

Mer info & Anmälan

Klicka på kartan för att öppna Google Maps