Work with us

Motikon brings the love for craftsmanship and iconic cars together with an expertise in all phases of classic car ownership.

Below is the text in Swedish as we are a Swedish company. 

Please contact us for more information. 

Showroom at Motikon in Uppsala

Ekonomiansvarig till MOTIKON, Uppsala

VI FÖRENAR KÄRLEK TILL HANTVERKET MED PASSION FÖR IKONISKA BILAR I EN TOTALUPPLEVELSE.

MOTIKON är ett unikt helhetskoncept i motorbranschen inom klassiska bilar och moderna klassiker. Vi bedriver försäljning och inköp, restaurering, underhåll, service, förvaring, transport och upplevelseresor. MOTIKON tar hand om allt under ett tak från bilköp till skötsel av ikoniska drömbilar. Hos MOTIKON utgår vi från hur vi själva skulle vilja äga vår klassiker, bli behandlade som kund, renovera och sköta om bilen. MOTIKON hjälper sina kunder att hitta rätt bil till varje unik kund, och tar hand om allt det praktiska, för att förverkliga ett bekymmersfritt klassikerägande.

Om rollen

Vi söker en driven person som vill och tycker om att jobba brett med ekonomiuppgifter och administration. Du kommer komma till en ny roll i bolaget och blir en viktig del av ett passionerat team med möjlighet att vara med och driva och utveckla MOTIKON tillsammans med ägare och ledning.

Som Ekonomiansvarig kommer du jobba med varierande arbetsuppgifter och kommer få ta ett stort eget ansvar. Exempel på arbetsuppgifter och ansvar i rollen är:

 • Ansvara för att hantera ekonomin för MOTIKON (redovisning, bokföring, prognoser, budget, bokslutsprocessen, fakturering, betalningar, deklaration och skatter.)
 • Ansvara för att säkerställa att alla ekonomiska aktiviteter följer gällande lagar och regler
 • Ekonomistyrning, ekonomisk rapportering och nyckeltal
 • Ad-hoc uppföljning, analys och avtalshantering
 • Ha kontakt med revisorer, banker och andra externa kontakter
 • Hugga tag i diverse administrativa uppgifter
 • Stötta ledning med varierande uppgifter

Du kommer att jobba från MOTIKONS huvudanläggning i Uppsala och ha möjlighet att arbeta från distans en dag i veckan. Övriga dagar jobbar man från kontoret i Uppsala.

Din profil

Precis som när MOTIKON matchar rätt bil med rätt kund värdesätter de rätt personlighet som ska matcha med MOTIKON. För att vara en bra match ser vi att du är handlingskraftig och drivs av att vara delaktig i verksamheten och bolagets aktiviteter med högt tempo, där du som en i gänget är redo att rycka in i verksamheten. Vi ser att du är prestigelös och trivs med att bli involverad i stort som smått. Du har ett strategiskt och affärsmässigt mindset samtidigt som du uppskattar att engagera dig i operativa uppgifter.

Utöver dina personliga egenskaper ser vi gärna att du har:

 • En relevant utbildningsbakgrund
  Minst 5 års erfarenhet från en ekonomiavdelning där du arbetat i en roll som Controller eller liknande, vilket gett dig en bred förståelse i ekonomirollen
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
 • B-körkort

Välkommen med din ansökan

Denna rekrytering kommer att hållas av Ed:Za group. Vi tar inte emot ansökningar via e-post, men om du har några frågor kan du kontakta charlotte.hoffstrom@edzagroup.se

Skicka ansökan

Skicka in jobbansökan